Vi driver primært med utarbeidelse av orienteringskart for orienteringsidretten. Og hjelper o-klubbene med å finansiere kartene! I tillegg holder vi kurs i kart og kompass - for nybegynnere - eller viderekomne. Trenerkurs, rekrutteringsopplegg osv osv. 

Vi lager orienteringskart av høy kvalitet. Grunnlag, synfaring og reintegning. I tillegg har vi spesialisert oss på å hjelpe klubbene å finansiere kartprosjektene gjennom spillemidler mm. Vi kan ordne alt fra kartanmelding, spillemiddelsøknader, alt kartarbeid og finansiering av kartet! Vi har laget de fleste av de "nye" orienteringskartene i Rogaland de siste årene. Blant annet har vi laget kart til NM natt(2016) i Sørmarka for Stavanger OK og sprintkart til NM sprintstafett(2018) for Sandnes IL og nå er vi snart ferdig med NM sprint kart for Haugesund som arrangeres september 2020. Nylig ferdig med sprintkart for Frøyland IL i Frøyland, Sveineskogen for Egersund OK, Hålandskogen for Ålgård Orientering, 1. del av Ølen Sentrum for nye Vindafjord O-lag og Madlatua for Stavanger OK.  Har nå startet på: Kringlelia for Ganddal IL, Vannbassengan for Egersund Ok, deler av Vannassen for SO, Førde Sentrum for Sveio O-lag.  

  Vi tar gjerne flere kartoppdrag! Og vi hjelper gjerne til med hele prosjektet fra anmelding, prosjektering, spillemiddelsøknader, osv. Vi kan ordne det aller meste for dere!  Oddvar Taksdal tar de fleste kartoppdrag for SkogsOpplevelser. Ørjan Ravndal tar seg av søknader og finansiering mm. Vi har også samarbeid med Trond Lamark(grunnlag). 

Om SkogsOpplevelser

Bakgrunn

SkogsOpplevelser, SkiOpplevelser (og SirdalsOpplevelser) er et og samme enkeltmannsforetak og eies og drives av Ørjan Ravndal. SkiOpplevelser retter seg mot langrennsaktiviteter, mens SkogsOpplevelser retter seg primært mot  utarbeidelse av orienteringskart. 

Fra høsten 2011 har Oddvar Taksdal begynt å jobbe for SkogsOpplevelser, som karttegner!  Du kan lese mer om Oddvar Taksdal her.

Mer om Ørjan Ravndal videre her:

OrjanRavndal-KMstafett2010Fotograf: Simen Aamodt Ørjan Ravndal er fra Ålgård og er født i 1972. Han har drevet med langrenn og orientering siden han var hhv 6 og 11 år gammel. Og driver fortsatt aktivt.
16 år gammel begynte han med karttegning som sommerjobb, tok sine første trenerjobber og styreverv i idrettslaget. Siden den gang har han engasjert seg som trener i langrenn, orientering og barneidrett og i styreverv nesten uten pauser

Kompetanse/Utdanning/Erfaring:

Utdannelsen har han fra 4 år på Norges Idrettshøgskole der han etter grunnfag idrett tok 2 årig trenerutdannelse med fordyping i langrenn og ett årig utdannelse innen idretts- og kulturadministrasjon.
Mellom videregående og Idrettshøgskolen tok han også 2 årig befalsutdanning i forsvaret.
Av trenerkurs har han alle kurs både innen langrenn og orientering. Ørjan har også vært kursinstruktør for trenerkurs i Rogaland/Sør-vestlandet i både langrenn og orientering de siste 10 årene.
Av trenererfaring har han vært innom alle nivå fra barneidrett, klubbtrener, kretslagstrener, trener i Sirdal Ski/Sirdal Videregående skole til landslagstrener i Ski-Orientering. Fra skoleåret 2014-2015 er Ørjan engasjert som Sportsjef Utholdenhet ved Wang Toppidrettsgymnas(delstilling).

Ørjan Ravndal Årets Trener 2007Fotograf begge bilder: Erik Borg Rogaland kretslagI 2007 ble han kåret til Årets trener i Norges Orienteringsforbund etter fire år som trener for et framgangsrikt kretslag for junior i Rogaland.

Ørjan var også initiativtaker og har i alle år vært prosjektleder for ”Vardejakten i Gjesdal” som nå er det største og viktigste trimtilbudet i Gjesdal/Figgjo-området. Årlig blir det ca 30 000 besøk til de 10 -12 fjelltoppene i Gjesdal og omegn. Se http://www.vardejakten.no og/eller http://www.okaalgaard.no

Karttegning

Ørjan startet med karttegning 16 år gammel(i 1988) som sommerjobb og synfarte og reintegnet på ”gamlemåten” ca 1/3 av kartene Håfjell ved Oltedalsvatnet og kartet ”Oltedal”. Etter hvert har det blitt mer karttegning og tegninga ble digitalisert på midten av 90-tallet. Det har blitt forholdsvis mange sprintkart. Se oversikt over hvilke kart vi har laget pr 2010.(ikke oppdatert)

Annen relevant jobberfaring

Daglig leder Sirdalsferie, kroppsøvingslærer, Daglig leder Rogaland bedriftsidrettskrets, fagkonsulent/aktivitetskonsulent/prosjektleder Rogaland Orienteringskrets. Nå også daglig leder for @Sesilåmi 

ROOTSgjengen Festningen 5sep 09

Ørjan Ravndal var prosjektleder for et ungdomsprosjekt i Rogaland Orienteringskrets for 13-16 åringer fra 2008 til 2011. Bildet viser gjengen fra siste samling i 2009. Fotograf: Vegard Peikli/Elisabeth Hegdal.